Hva er egentlig Heime?

Noen av beboerne i nabolaget på Frysja har kanskje lagt merke til arrangementer, kurs, sommerfester eller aktiviteter i regi av Heime. Men hva er egentlig Heime, og hvem står bak? Vi tok en prat med Linn Welhaven Næss Johansen, som er aktivitetsleder på Østlandet for Heime.

Ulike aktiviteter og et godt fellesskap

Heime er et proptech-selskap med fokus på sosial bærekraft. Vi ønsker å bidra til et varmt og inkluderende nabolag, og jobber aktivt for å forebygge ensomhet. Vi tror på å skape et levende bofellesskap der alle føler seg velkommen og inkludert. Frysjaparken skal være et fantastisk sted å bo, uansett om du bor alene, har samboer, har barn eller ikke, er pensjonist eller i starten av karrierelivet.

Via Heime-appen har vi skapt en plattform som bidrar til å endre eiendomsbransjen når det gjelder hvordan vi lever og bor sammen med andre. Det finnes mange måter å oppnå sosial bærekraft på, men Heime har valgt å legge vekt på verdier som vi mener er viktige for et godt fellesskap. Vi arrangerer ulike aktiviteter som beboere kan opprette selv, eller delta på i regi av Heime. Dette kan være alt fra store aktiviteter som sommerfest, utekino og julegrantenning, til mindre hverdagslige aktiviteter som gåtur langs Akerselva, kaffeprat eller et glass vin på terrassen. I tillegg tilbyr vi fellesarealer, selskapslokaler og mobilitetsløsninger som kan bookes via appen.

En kanal for kommunikasjon og informasjon

Vi er også opptatt av beboernes interesser og har opprettet grupper der man kan melde seg inn og chatte med andre beboere som deler samme interesse. Vi har også en funksjon som heter "nabodeling", der beboere kan tilby ting eller tjenester de ønsker å bidra med. Dette kan variere fra å dele klappstoler til å lufte naboenes hund eller tilby barnevakt. Beboere kan også bruke Heime som en informasjonskanal for å oppdatere andre beboere om ting, som for eksempel heisproblemer. Styret kan også bruke Heime som sitt kommunikasjonsverktøy for å nå ut til alle beboerne.

No items found.

Suksessfull sommerfest

Det som gjør oss unike er at vi brenner for å skape et godt bofellesskap med fokus på trivsel og tilhørighet. Her vil jeg trekke frem sommerfesten på Frysja som ble en stor suksess. Hele 182 personer meldte seg på via Heime-appen, og en beboer – sammen med sin kollega – åpnet festen med et imponerende akrobatisk show som gledet både store og små. Det var også andre bidrag fra beboere som hadde bakt kake. I tillegg deltok det lokale bakeriet Grains på festen og sponset 120 smaksprøver. Studio 21 fra Trikkehallen på Kjelsås hadde med seg ungdommer fra Bjerke- og Nordre Aker-området. En hiphop-gruppe som kaller seg Klikk9 og Vilja Stensrud stod for underholdning og bidro med alt fra hiphop og melodisk rap til pianospill og egenskrevne låter. Det var også grilling og lek i hoppeslott, og isbilen kom med gratis is til alle. En fantastisk festdag med nye bekjentskaper, økt samhold og gode sommerminner.

Det viktigste er beboerne i et nabolag

Vi tror at alle har noe å bidra med, og at ens egne ressurser kan være verdifulle for andre. Heime bidrar til å skape disse mulighetene, slik at hver enkelt beboer kan utfolde seg. Jeg gleder meg til å følge Frysjaparken videre og se hva vi kan få til sammen, for det er noe magisk som skjer i samspill med andre. Her om dagen var flere beboere fra Frysjalia og Kikut på kveldstur langs Akerselva i regi av Heime. Vi ble bedre kjent med hverandre og under en samtale kom det frem at to av beboerne hadde en felles interesse for stolpejakt. Deres entusiasme smittet over, og nå skal vi opprette en aktivitet i Heime der vi går på stolpejakt og håper å få med oss flere beboere som enten er erfarne eller nybegynnere. Hvor gøy er ikke det!

Det er kun fantasien som setter grenser for hva vi kan oppnå, men alt av hva vi gjør hadde ikke vært det samme uten beboere som deltar, engasjerer seg og tilfører sin personlighet og eierskap til Heime. Vi skal bo bedre sammen gjennom å skape det levende bofellesskapet som hver enkelt av oss har drømt om.

Byggekamera

Live

Annet nytt fra Frysja

Annet nytt fra Frysja

No items found.