5 tips til gruppeaktiviteter på Frysja

Det er høst, skolen har startet, og det er naturligvis mange nye og ukjente fjes i klassen. Hva med å ta en tur utendørs på Frysja for å bli kjent med både hverandre og nærområdet?

Det er mange morsomme og spennende aktiviteter man kan finne på utendørs på Frysja, både for store og små. Nedenfor har vi samlet noen av dem, men det er kun fantasien som setter grenser!

Naturvandring

Hvorfor ikke ta naturfagstimen ute? Frysja ligger rett ved en rekke naturstier, parker og skog, og Maridalsvannet er ikke langt unna. Ta en tur i Nordmarka og opplev lokal flora og fauna, lær hvordan man kan bygge en gapahuk med stokker og pinner, eller se hvem som klarer å få mest riktig i en naturbingo. Kanskje det er spennende med småkrypsafari?

 

Orienteringsløp

Det er også fullt mulig å ha gymtimene utendørs. Lag en orienteringsløype i skogen hvor man må utføre øvelser på hver post. Løypen kan være kort eller lang avhengig av alder, og for de litt eldre barna kan man introdusere kart og kompass i leken. For de yngre kan muligens en hinderløype passe bedre.

 

Skattejakt

Legg ut fem ting som ikke hører hjemme i naturen, og se om barna klarer å finne alle fem. Eventuelt kan man feste en skatt i enden av en hyssing, også må barna følge hyssingen gjennom skogen for å finne frem til skatten på andre siden. Alternativt for de eldre barna kan man ha bokstavjakt, hvor det er om å gjøre å finne så mange ting som mulig fra alfabetet i naturen. Om det er langt til skogen kan det også gjøres i mer urbane omgivelser i Frysjaparken.

No items found.

Miljødugnad

Hva med å kombinere utendørslek med miljøbevissthet? Plukk søppel, finn panteflasker, ta en rydderunde i parken eller i skogen. Ikke bare gjør dere en fin og nyttig ting for lokalmiljøet, men barna lærer også om renhold, forsøpling og naturvern. Ta med søppelposer og hansker, og pass på glasskår og lignende.

 

Piknik

Det er ikke bare klassetimene som kan tas utendørs, det går også an å ta med lunsjen ut. Arranger en piknik ved vannet, i skogen eller i nærområdet og nyt den friske luften. Kanskje det går an å grille pølser eller marshmellows over bål, eller ta med noe varm kakao ut?

Byggekamera

Live

Annet nytt fra Frysja