Begeist – et bakeri som skal begeistre

Når Frysjaparken begynner å ta form og naboene skal flytte inn, er det kjempedeilig at det allerede finnes sosiale møteplasser og gode tilbud for beboere i nabolaget. I fjor sommer åpnet Babbo Collective det spennende bakeriet Begeist, og vi tok en prat med sjefsbaker og deleier Karen White.

Et bakeri som skal begeistre

Begeist har vært en drøm helt siden vi startet Babbo Collective, da vi alltid har inkludert baking sammen med matlaging. Vi har alltid tilbudt egne bakevarer og brød på alle våre steder, og nå har jeg fått muligheten til å utvikle et eget bakeri og å ha et kreativt sted for meg selv, slik at bakeriet kan blomstre. Navnet «Begeist» passer godt til den type arbeidsmiljø vi ønsker å skape – noe som skal inspirere våre bakere og kokker.

 

Ønsker å knytte bånd med nabolaget

Det vi ønsker å tilføre Frysja er å grave dypere inn i fellesskapet vårt og gi beboere og nabolaget et lokalt bakeri der de kan føle seg komfortable. Vi ønsker å bygge et forhold til menneskene rundt oss; det er ikke bare en tjeneste der folk kommer inn, betaler og drar igjen. Vi spør om livene deres, tar en prat over kaffekoppen, og knytter bånd med dem.

 

Høy kvalitet og fersk bakst

En sterk overbevisning vi har er at alle bør få omtrent samme kvalitet som mulig. Mange bakerier baker altfor tidlig om morgenen fordi det er enklere å håndtere – vi baker så nært åpningstiden som mulig, og deretter gjennom hele dagen, slik at vi alltid tilbyr de ferskeste produktene vi kan.

 

Det betyr at når våre naboer er ferdige på jobb, kan de komme innom og kjøpe ferskt brød klokken 17 og vite at det er brød som er maks noen timer gammelt. Noen ganger kommer brødene rett ut av ovnen og går rett i posen når folk er innom og handler.

 

Vil tilby kurs for de lokale

Tilbakemeldingene har vært svært positive, med mange kjente ansikter som fortsetter å støtte oss. I løpet av de mer rolige sommerukene har vi brukt tiden til å komme mer inn i våre rutiner, og utvikle både utvalget med "grab and go"-bakst og mer detaljerte bakverk og kaker.

 

Etter hvert vil vi også begynne å tilby kurs for de lokale innbyggerne, som for eksempel brødbaking, pastakurs og andre praktiske opplevelser. Det er en god måte å bli bedre kjent med våre naboer og gi dem noe morsomt å gjøre rett utenfor døren sin i stedet for å måtte reise et sted.

No items found.

Byggekamera

Live

Annet nytt fra Frysja