Bli kjent i nærområdet på Frysja

Frysja er en av Oslos mest spennende bydeler, og ligger helt på grensen mellom by og natur. Rundt Frysjaparken vil du finne en perfekt blanding av det urbane og det rurale, og det er kort vei mellom koselige nabolagskaféer og turstier i skog og mark.

Aldri langt fra offentlig transport

Frysja har en veldig praktisk beliggenhet, med kort gangavstand til Frysja bussholdeplass. Derfra er det enkelt å ta bussen til sentrum, og turen tar mindre enn en halvtime. I tillegg ligger Kjelsås stasjon og Kjelsås trikkeholdeplass kun 15 minutters gange unna Frysjaparken, så det er flere alternativer for offentlig transport tilgjengelig for beboere i nærområdet. Om sola skinner er det mange i nærområdet som velger å kaste seg på sykkelen.

Barnehager og skoler i nærheten

Det er flere barnehager tilgjengelige innenfor kort gangavstand til Frysjaparken. I tillegg er det planer om nye barnehager i rett i nærområdet. Du finner også både Kjelsås barneskole og Engebråten ungdomsskole rett i nærheten.

Butikker og næring

Det finnes flere matbutikker, restauranter og hyggelige nabolagskaféer i umiddelbar nærhet til Frysjaparken. Nedenfor Kjelsås og Grefsen finner du også Storo Storsenter, med et bredt utvalg av mat-, sports- og klesbutikker. Her er du også rett i nærheten til restauranter, spisesteder og kino.

Kulturopplevelser på Frysja

En av de mest spennende og interessante opplevelsene på Frysja finner du en kort spasertur unna: Teknisk Museum har tankevekkende, interessante, utfordrende og morsomme utstillinger for både store og små. Her er det alt fra Lego-bygging, VR-show, teknolab og modelljernbane for de minste, til ustillinger om energi, samferdsel og transport, og industri langs Akerselva for de litt eldre. Norsk telemuseum og Frysja Kunstsenter er kun en kort gåtur unna, og rett nede ved Akerselva finner du Frysja 33 – et særegent og trivelig selskapslokale i den gamle kraftstasjonen fra 1850.

Fritidstilbud og aktiviteter

Rett i nærområdet finner du blant annet flere treningssentre og det lokale legesenteret. For den danseglade ligger også studioet til Quickstyle rett over gaten for Frysjaparken. Det finnes også flere fotballbaner, volleyballbaner og andre steder for aktivitet og moro lokalt på Kjelsås. Hva med en spasertur langs Akerselva?

Friområder og natur

Kun et par minutters gange fra Frysjaparken ligger den populære badeplassen Frysja badekulp. Rett i nærheten finner du også Brekkedammen, med Oslos reneste badevann. Langs Akerselva vil du også finne mange fine badeplasser og grøntområder, perfekt for en sløv ettermiddag i sola. Du vil også finne flotte turmuligheter i Nordmarka eller rundt Maridalsvannet – både på sommerstid og vintertid. Grefsenkollen og Sognsvann er heller ikke langt unna.

No items found.

Byggekamera

Live

Annet nytt fra Frysja