Dette kan du gjøre på Frysja i sommer!

Sommer betyr sol, ferie og avkobling for de aller fleste. Heldigvis er det nok av aktiviteter og opplevelser på Frysja gjennom sommeren – nedenfor finner du et lite utvalg.

Bading i Brekkedammen

Brekkedammen, også kjent som Sagadammen (eller bare «Frysja» etter det gamle navnet på Akerselva), er en av de mest kjente og populære badeplassene i bydelen. Denne flotte plassen ligger like ved Frysjaparken, og har klart og friskt vann som innbyr til en forfriskende dukkert på varme sommerdager. På begge sider av elva finner du rikelig med sitteplasser – perfekt for å slappe av, sole deg eller nyte en piknik mellom svømmetakene. Kanskje ta med noe godt å spise på fra Grains eller Pitstop?

Brekkedammen er en ideell destinasjon for familier, venner og folk som ønsker å slappe av i sola. Du kan ta med deg solkrem, badetøy og noe godt å spise på, og nyte en perfekt sommerdag ved vannet. Det er også verdt å merke seg at den vakre omgivelsen rundt Brekkedammen gir flotte muligheter for naturskjønne fotturer i området.

Uansett om du ønsker å slappe av ved vannkanten, bade og svømme i det forfriskende vannet, eller utforske den vakre naturen rundt, er Brekkedammen en perfekt sommerdestinasjon.

Fiske, kajakk og sandvolleyball

For de som ønsker å oppleve elva fra vannet, er padling og kajakk populære aktiviteter på Akerselva. Du kan leie kajakk fra flere steder langs elva, for eksempel fra Maridalsvannet eller nedstrøms i Maridalen. På denne måten kan du oppleve naturen og se byen fra et annet perspektiv.

Akerselva er også kjent for sine fiskeplasser, og du kan prøve fiskelykken fra ulike steder langs elva. Noen populære steder for fiske i området inkluderer Brekkedammen, Kjelsås, og lengre nede i Maridalen. Vær oppmerksom på gjeldende fiskeregler og eventuelle krav om fiskekort.

For den idrettsinteresserte finnes det både en sandvolleyballbane like i nærheten av Brekkedammen, og flere fotballbaner både på Grefsen, Nydalen, Korsvoll og Kjelsås. Det er også et stort utvalg av turstier og sykkelruter i området rundt Frysja for de som vil ta seg en tur i nærområdet.

Innendørs aktiviteter

Det er ikke til å komme utenom at en norsk sommer kommer til å inneholde gråværsdager. Heldigvis er det nok av aktiviteter på Frysja som foregår innendørs. Området rundt Frysja har en rik kultur- og historiearv, og du kan utforske gamle fabrikkområder som Lilleborg Fabrikker, den gamle kraftstasjonen ved Brekkefossen eller Vøienvolden gård, som gir innsikt i Oslos industrihistorie og tidligere livsstil.

I tillegg kan du besøke Teknisk Museum på Kjelsås, hvor du kan lære om vitenskap og teknologi gjennom interaktive utstillinger. Teknisk Museum er som skapt for regntunge dager, og passer perfekt for både store og små.

Hvis du er på jakt etter en utfordring, har dansegruppa Quickstyle et studio rett over gata for Frysjaparken, og holder både workshops og kurs for danseglade folk i alle aldre. Om du kun vil holde deg aktiv, finnes det en rekke treningssentere og idrettshaller like i nærheten.

No items found.

Byggekamera

Live

Annet nytt fra Frysja