En hyggelig prat hos Grains

På Grains treffer du Dan Alexander, som sykler helt fra Mortensrud for at naboene på Frysja skal få smake en helt spesiell pizza – gjerne kombinert med en dukkert i Brekkedammen.

Hva heter du, og hva er din rolle i bedriften?

Jeg heter Dan Alexander Nypan, og er daglig leder for hele Grains-konsernet.

Hvordan vil du beskrive hva dere driver med? Hva er det unike dere tilbyr?

Konseptet vårt vokste frem på Majorstua fra slutten av 2018, og baserer seg på det franske bakeri, konditori og litt brasserie. Men jeg har vært veldig interessert i å utforske pizza enda mer, og da spesielt den romanske varianten med litt tynnere og sprøere bunn. Her på Frysja har vi også bordservering, det har vi ikke på de andre lokasjonene våre.

Hvorfor Frysja? Hva tiltrakk dere til området?

Vi startet på Majorstua, som er et perfekt første sted på grunn av eksponeringen du får der. Der har man også en blanding av beboere og folk i farta. Men på Frysja har man ikke det – her er det omtrent kun folk som bor her, og ikke bare de som er innom i forbifarten en gang i ny og ne. Her blir man på fornavn med folk. Også er det utrolig spennende med alt det nye som skjer i området.

Hva ønsker dere å bidra med på Frysja?

Vi ønsket å lage et konsept som tilfredsstiller både de som bor i gangavstand, men også alle de som bor i områdene rundt Frysja. Og da var pizza det naturlige valget. Det er jo ingenting mer folkelig enn det? Vi ønsker å lage et sted hvor folk kan komme inn og kjøpe noe mat på vei til jobben, kanskje komme innom og spise lunsj, også ta en tur innom på kvelden for god mat og noe godt i glasset. Et felles sted for området, fra morgen til kveld.

Hva slags tilknytning hadde dere til nærområdet før dere etablerte dere der?

Daglig leder på Grains på Frysja, Mathilde, er fra området og har vokst opp her. Også har jeg et vennepar som flytter inn rett ved siden av her, og jeg har ofte vært oppe på badeplassen ved Brekkedammen med familien. Det må jo være den flotteste badeplassen i byen!

No items found.

Hvor viktig for dere er nabolaget og nærområdet når dere skal etablere en bedrift?

På Majorstua og her var det veldig viktig. Vi hadde litt kjennskap til området fra før siden daglig leder Mathilde er fra området også, naturligvis. Vi ønsker jo selvfølgelig besøkende, men vi kan ikke stirre oss i hjel på tall og fakta. Vi ønsker at folk i nabolaget skal ha et godt tilbud med høy kvalitet og god service.

Har dere fått noen positive opplevelser eller overraskelser i nabolaget eller nærområdet etter at dere etablerte dere her?

Jeg oppdaget badeplassen i fjor, og det var en av de tingene som slo meg litt i bakken. Skikkelig deilig og utrolig idyllisk. Ellers er jeg imponert over hvor mange ganger guttungen kan være like entusiastisk på Teknisk Museum.

Bor dere i området selv, eller pendler dere? I så fall, hvordan fungerer det for dere?

Jeg sykler faktisk fra Mortensrud, men et par av de som jobber her skal flytte hit veldig snart. Også bor jo foreldrene til Mathilde her fortsatt.

Benytter dere lokale tilbud, kulturarrangementer eller fritidsaktiviteter på Frysja utenom jobb? I så fall, hva?

Jeg har vært på et par events på den gamle mølla nede i gata – veldig kult sted! Ellers er det som nevnt badeplassen, også er det masse fine turstier i nærområdet.

Til slutt: Hva vil dere si er Frysjas skjulte perle?

Du må jo selvfølgelig komme og spise pizza på Grains! Kanskje ta den med ut på gresset og ta deg en dukkert mellom stykkene?

Byggekamera

Live

Annet nytt fra Frysja