Hjemme hos Elise

Studenten Elise Bakke (26) flyttet fra Aarhus i Danmark, og fikk umiddelbart en liten bit av Danmark midt i nabolaget. Hun ble rett og slett forelsket i området – selv om hun ikke hadde hørt om Frysja fra før.

– Jeg kjente til Kjelsås litt fra før, og marka selvfølgelig, men ikke Frysja, forteller Elise. Hun er opprinnelig fra Kongsberg, men kom hjem til Norge etter et år som student i Aarhus i Danmark. Da hun skulle finne seg et sted å bo var det viktig at hun hadde både rolige omgivelser, men også nærhet til sentrum. Og hun er sikker på at hun har truffet bra med valget.

– Jeg har bare bodd her siden januar, så jeg er ganske fersk på Frysja. Men jeg trives veldig godt!  

Et trygt nabolag gjorde utslaget

Da Elise skulle velge seg et sted å bo, hadde hun to valg: Enten et sted i Oslo sentrum, eller i mer rolige omgivelser på Frysja. Og etter å ha vært på visning begge steder, var det lett å følge magefølelsen.  

– Da jeg kom opp på Frysja kjente jeg på en deilig og avslappende ro, forteller Elise. Det var her hun ville bo: Ut av travle sentrum og nærmere marka. Det gir ro når hun skal skrive på mastergraden. Det hjalp også at hun kjente på en trygghet og nærhet i nabolaget. Her er det mange unge, barnefamilier og nyetablerere som bosetter seg, og som er med på å forme nabolaget og gi en god blanding. Det hjalp også at et par av naboene er fra samme område som Elise.

– Jeg synes alle i nabolaget er så hyggelige, forteller Elise.

Intervjuet fortsetter under bildene.

No items found.

Alt man trenger i nærområdet

I tillegg til hyggelige naboer, er det også et knippe lokale næringstilbud som er med og setter særpreg på området. Og her har Elise funnet noen av sine favoritter.

– Det er koselige kaféer her, med Pitstop og Grains. Man kommer enkelt i kontakt med de som jobber her, og det er alltid fint å komme innom for en kaffe. Det er det vanskelig å gjøre i sentrum, forteller Elise.

I tillegg til de trivelige nabolagskaféene er det også matbutikker og treningssenter rett i nærheten, og med marka rett utenfor døren skal det ikke skorte på fritidstilbud.  

– Jeg bruker å trene på EVO, og der treffer jeg ofte på naboer. Det er en veldig fin fellesskapsfølelse her. Men jeg har også vært innom dansestudioet til Quickstyle, og dit kommer det folk fra hele byen!

En liten bit Danmark midt på Frysja

Men den absolutte favoritten er en nabolagskafé litt utenom det vanlige. Det er her Elise tar med venner og familie når hun skal vise frem Frysja for de «uinnvidde»:

– Når jeg får besøk på Frysja tar jeg dem ofte med til Pitstop. Jeg studerer jo egentlig i Danmark, og Pitstop er en liten autentisk bit av Danmark midt på Frysja. Jeg elsker dansk brunch og danske kaféer, de har en helt annen vibe enn i Norge!

Byggekamera

Live

Annet nytt fra Frysja