Ombruk fra byggeplassen med Sirken

Blant anleggsmaskiner, lastebiler og byggearbeidere i Frysjaparken ligger det en skjult skatt: Sirken er en selvbetjent butikk som spesialiserer seg på å selge overskuddsmateriale fra selve byggeprosjektet. Det er både billig, bra, og bærekraftig.

Hva heter du, og hva er rollen din i bedriften?

Jeg heter Ingvar Aune, og er daglig leder eller CEO – eller potet – i Sirken. Vi har ikke spesifiserte arbeidsoppgaver, jeg og Peter Totland, men vi gjør det som må til for å løfte frem selskapet vårt.  

Hvordan vil du beskrive hva dere driver med? Hva er det unike dere tilbyr?

Vi driver Sirken, en selvbetjent butikk som tilbyr ombrukbare varer fra byggenæringen. Vårt unike konsept er å redde brukbare materialer fra å bli avfall ved å redusere kostnadene knyttet til tradisjonell håndtering av overskuddsmaterialer. Vi tilbyr en miljøvennlig løsning som sparer penger for entreprenører, byggherrer og kunder som kjøper varene til en svært rimelig pris.

Se video fra åpningen av Sirken på Frysja her:

Hvorfor Frysja? Hva tiltrakk dere til området?

Vi ønsket å etablere oss på Frysja på grunn av byggeprosjektet Frysjaparken, som vi er tilknyttet. Vi så at bydelen og aktørene bak prosjektet hadde et stort fokus på sirkulær økonomi og grønn omstilling, og både Veidekke og Stor-Oslo Eiendom viste stor interesse for å støtte opp om vårt initiativ. Vi hadde troen på prosjektet og så potensialet for å bidra til områdets utvikling.

Hva ønsker dere å bidra med på Frysja?

Vår hensikt er å tilby en bærekraftig løsning som bidrar til å bevare miljøet, samtidig som det sparer penger for entreprenører, byggherrer og lokalsamfunnet. Vi ønsker å være en ressurs for nærområdet ved å tilby rimelige byggematerialer av god kvalitet og samtidig redusere avfallsmengden og miljøpåvirkningen.

Hva slags tilknytning hadde dere til nærområdet før dere etablerte dere der?

Før vi etablerte oss på Frysja hadde vi ingen spesifikk tilknytning til nærområdet. Vi ble imidlertid tiltrukket av områdets potensiale for bærekraftig utvikling og samarbeid med aktørene i prosjektet. Det ligger stort potensiale i løsningen vår som vi synes fortjener et slikt område som Frysja har planer om å bli. I tillegg til enormt gode bakverk i den ferdigstilte delen av Frysjaparken!

Peter Totland og Ingvar Aune i Sirken

Hvor viktig for dere er nabolaget og nærområdet når dere skal etablere en bedrift/lokasjon?

For oss er det viktig at løsningen vår blir benyttet slik den er tiltenkt, og at nabolaget får vite om oss på en fin måte. Vi ønsker at de som har behov for de varene vi omsetter skal ønske en løsning som vår velkommen, og gi oss ris og ros som det måtte passe. Det er i tillegg viktig at nærområdet er i utvikling slik at våre varer kommer til god nytte.  

Har dere fått noen positive opplevelser eller overraskelser i nabolaget eller nærområdet etter at dere etablerte dere her?

Vi har distribuert noen franske balkongdører, utebelysning og skjøteledninger til kunder i nærområdet – til en billig penge. Det er jo positivt. Nå ønsker vi oss flere overskuddsvarer fra prosjektet som kan omsettes i Sirken Shopen på Frysja.

Bor dere i området selv, eller pendler dere? I så fall, hvordan fungerer det for dere?

Nei, vi er dessverre trøndere, men det gjør ikke så mye når løsningen vår er automatisert og selvbetjent. Den er åpen 24/7, så vi trenger ikke pendle for å tilby disse varene til våre kunder. Det er det som er unikt og fint med konseptet vårt. 

Benytter dere lokale tilbud, kulturarrangementer eller fritidsaktiviteter på Frysja utenom jobb? I så fall, hva?

Blir lite av dette dessverre, men vi håper på en invitasjon snart til noe kult vi kan bidra til. 

 

Til slutt: Hva vil dere si er Frysjas skjulte perle?

Det må bli Grains Bakeri. Om den er så skjult vet jeg ikke, men det er i hvert fall lun og fin atmosfære og gode bakverk!

No items found.

Byggekamera

Live

Annet nytt fra Frysja