Pitstop – et lite stykke Danmark

Med Pitstop har Babbo Collective tatt med seg et lite stykke Danmark til Frysja. Her jobber de på spreng for å vise at man kan bli servert god kvalitet til en billig penge – og for å skape noe positivt for de som bor her.

Hva heter dere, og hva er rollen deres i bedriften?

Vi er Rune Reidar Isaksen og Lennart Riebers, og vi er medeiere i Babbo Collective.

Hvordan vil du beskrive hva dere driver med? Hva er det unike dere tilbyr?

Vi er jo en gruppe med vidt forskjellige talenter. Det startet med fire gode venner i København, også har det bare vokst, og nå er vi seks personer i eiergruppen. Prinsippet vi lever etter er at man står fritt til å lage og servere det man vil, og at alle er med og hjelper hverandre slik at alle får dyrket det de er gode på. Her på Pitstop har vi verdens beste baker, så naturligvis har vi masse digg bakst rett fra ovnen hver eneste dag – men vi har også Alexandra som er en enestående kokk, så vi er også en restaurant og en kafé. Også vil vi vise at man kan servere kvalitet selv om det ikke behøver å koste skjorta.

Hvorfor Frysja? Hva tiltrakk dere til området?

Naturen, enkelt og greit!

Hva ønsker dere å bidra med på Frysja?

Vi ønsker å servere budsjettvennlig mat og drikke, og vise folk at man kan være kjempedyktig til å lage mat og servere god drikke uten at det skal koste all verdens. Folk er veldig opptatt av at dyrt = bra, men det er ikke alltid riktig. Vi skal være økologisk bærekraftig og selvforsynende, også skal det være noe for alle om du kommer alene eller en familie på fem.

Hva slags tilknytning hadde dere til nærområdet før dere etablerte dere der?

Familie, og gode opplevelser i naturen!

Artikkelen fortsetter under bildene.

No items found.

Hvor viktig for dere er nabolaget og nærområdet når dere skal etablere en bedrift?

Nabolaget er kjempeviktig. Det skal være trivelig, og det handler om nærvær, tilstedeværelse og respekt for mennesker. Vi ønsker å skape noe positivt for de som bor her. Konseptet skal som sagt passe til området – ikke omvendt.

Har dere fått noen positive opplevelser eller overraskelser i nabolaget eller nærområdet etter at dere etablerte dere her?

Det har jo vært deilig at vi har lagt veien mens vi har gått. Pitstop satte vi opp på tre dager i romjulen, også var vi i gang. Vi pleier å si at så lenge vi har 60% av planen på plass, så går de resterende 40% litt av seg selv, og her virker det som om det går riktig vei. Også er det veldig hyggelig at folk sykler opp hit for å besøke oss.

Bor dere i området selv, eller pendler dere? I så fall, hvordan fungerer det for dere?

Kommer an på hva du mener med «bo». Vi er jo her mer enn vi er hjemme – vi starter veldig tidlig på morgenen og avslutter veldig sent, men vi har hjemmeadresse andre steder i byen.

Benytter dere lokale tilbud, kulturarrangementer eller fritidsaktiviteter på Frysja utenom jobb? I så fall, hva?

100% naturen! Det er deilig å kunne gå tur i naturen, og det er kjempedeilig å bade ved Brekkedammen. Teknisk museum er også kjempekult, også er det en volleyballbane i nærheten vi bruker. Utover det prøver vi å hive oss med på ting som skjer, blant annet Barnas dag på Kjelsås.

Til slutt: Hva vil dere si er Frysjas skjulte perle?

Uten tvil naturen og badeplassen på sommeren. Ikke så skjult kanskje, men absolutt en perle.

Byggekamera

Live

Annet nytt fra Frysja