Tre flotte turer på Frysja

Frysja ligger helt perfekt til mellom by og natur. Det betyr også at det finnes noen helt fantastiske turmuligheter for naboer i nærmiljøet – eller for deg som vil ta turen ut av byen. Under finner du tre gode tips om du vil kaste deg på sykkelen, løpe deg en tur, eller bare spasere et stykke.

En natur-urban spasertur

For de som ønsker å nyte en avslappende spasertur i naturskjønne omgivelser, er det gode muligheter like utenfor dørstokken i Frysjaparken. Du kan ta turer i skogsområder som Maridalen eller Nordmarka, som begge byr på flotte stier og turmuligheter. I tillegg kan du besøke lokale parker som Brekkefeltet eller Grefsenkollen, hvor du kan nyte frisk luft og vakre omgivelser. Ta med deg en piknikkurv og nyt en dag ute i naturen.  

For de som ønsker en mer variert opplevelse, anbefales en tur langs Akerselva. Du kan for eksempel starte ved Brekkedammen og gå nedstrøms langs elva. Turen tar deg gjennom frodig natur, forbi historiske steder, og gir deg gode muligheter til å ta pauser på trivelige kaféer og restauranter langs elva. Stien er godt merket og har en samlet lengde på nesten 10 kilometer fra Frysja til Oslo sentrum.

Løpetur ved Maridalsvannet

For de som ønsker en mer energisk runde, anbefales en joggetur langs Maridalen. Du kan starte fra Frysja og følge veien opp til Maridalsvannet. Derfra kan du fortsette langs grusveiene rundt vannet og inn i den vakre naturen i området. Maridalen har flere stier og løypealternativer som passer for både kortere og lengre løpeturer. Du kan tilpasse distansen etter ditt eget nivå og preferanser. Totalt sett kan en løpetur rundt Maridalsvannet være mellom 8 og 12 kilometer, avhengig av hvilken rute du velger.

Sykkelturer i nærområdet

For sykkelentusiaster er en tur langs Kjelsåsveien og Grefsenkollen et flott alternativ. Du kan starte ved Frysja og følge Kjelsåsveien nordover mot Grefsenkollen. Veien tar deg gjennom variert terreng med både kupert terreng og nedoverbakker. Ved Grefsenkollen kan du nyte en fantastisk utsikt over Oslo før du returnerer til Frysja. Denne sykkelturen har en total lengde på rundt 20 kilometer, og det anbefales å ha en god terrengsykkel eller hybridsykkel på grunn av terrenget.

Husk alltid å sjekke værforhold og ta hensyn til dine egne ferdigheter og nivå når du går på tur, jogger, løper eller sykler. God tur!

No items found.

Byggekamera

Live

Annet nytt fra Frysja