Interiørbutikken By Bjørkheim har åpent i Frysjaparken ut februar!

Om du har tatt deg en spasertur gjennom Frysjaveien, har du kanskje lagt merke til en pop-up-butikk med bærekraftige møbler og spennende interiør. Men hva, og hvem, er egentlig By Bjørkheim? Vi har tatt en prat med gründer Åse Ørjasæter.

Innredning og interiør som en livsstil

By Bjørkheim er en norsk merkevare med produkter av naturlige kvalitetsmaterialer fra Bali. Med lidenskap fra surfekulturen, der innredning representerer en livsstil, ønsker gründerparet Åse Ørjasæter og Sondre Bjørkheim å tilføre noe ekte og personlig med designkonseptet By Bjørkheim. Et By Bjørkheim-produkt er håndlaget på Bali eller på Frysja, og har en transparent verdikjede.

– Estetikken er stilren med råvarer som heltre, marmor og elvestein. Hvert produkt er unikt og har en historie. Vi får stadig positive tilbakemeldinger fra folk i området om at de liker det vi lager. Godt håndverk med gode kvalitetsmaterialer faller i smak, forteller medgründer Åse Ørjasæter.

Med inspirasjon fra Bali

By Bjørkheim ble startet i 2013, med en sped begynnelse i en garasje på Korsvoll.

– Vi hadde nettopp bodd et år på Bali da og var veldig fascinert over den lokale håndverkstradisjonen og naturlige råvarer der, forteller Åse.

Etter å ha importert møbler til eget hjem fikk Åse og Sondre gode tilbakemeldinger fra venner og kjente, og bestemte seg for å lage en kolleksjon for salg i tillegg.

Showroom og pop-up på Frysja

Da By Bjørkheim vokste ut av garasjen endte de opp i et større lokale på Frysja, og der har de vært i 6 år. I tillegg til et showroom på Frysja, har de også en pop-up-butikk midt i Frysjaveien.

– Utstillingen og pop-up-butikken ble åpnet 22. september og kommer til å vare ut året. Vi annonserer åpningstider på Instagram og Facebook, @bybjorkheim. Vi vil holde åpent flere helger fremover også, sier Åse.

No items found.

Frysja er midt i blinken

For en mindre familiebedrift med arbeidstider uten det normale A4-livet, var det viktig for Åse og Sondre å finne en lokasjon i nærheten av der de bor slik at logistikken går opp i hverdagen. Samtidig er de også bevisste på de som bor på Frysja, og hva slags historikk som hører til lokalområdet.

– Vi liker oss godt på Frysja. Vi bor selv på Korsvoll og vil holde oss i nærområdet. Vi tenker også at de som bor i området her er opptatt av kvalitet, natur og gode materialer og vil være en passende målgruppe. Frysja har kultur for industri, kunst og håndverk og det er kult å videreføre dette, forteller Åse.

Lokale samarbeid og utstillinger på Frysja

Utstillingen «From A Distance» var et samarbeid mellom By Bjørkheim og fotograf Lindsey Bundschuh. Sammen med caféen Pitstop viste de frem «one-of-a-kind»-møbler og bilder fra 4.-6. juni 2021. Felles for By Bjørkheim og bildene til Lindsey er inspirasjonen fra reiser, natur og surfekulturen, og blir ikke siste samarbeidet vi ser på Frysja.

– Vi planlegger flere samarbeid med Lindsey fremover, blant annet på pop-up-butikken i Frysjaveien, sier Åse.

Besøk By Bjørkheim i Frysjaveien 42. Åpningstider annonseres på Facebook og Instagram på kontoen @bybjorkheim.

Byggekamera

Live

Annet nytt fra Frysja